Blog

Trei romani suspectati de fraude online au fost extradati in SUA

Posted by admin in Blog with Comentariile sunt închise pentru Trei romani suspectati de fraude online au fost extradati in SUA

Ministerul american al Justitiei a anuntat ca cetatenii romani Cristea Mircea (30 de ani), Ion Pieptea (36 de ani) si Nicolae Simion (37 de ani) au fost extradati recent in Statele Unite ale Americii din .

Mircea, Pieptea si Simion ar fi „saturat” site-uri de comert online precum .com, Cars.com, .com si .com cu anunturi pentru masini, motociclete, barci si alte produse valoroase ce nu existau in realitate.

Pentru a-si pacali victimele si a le face sa cumpere produsele, ei le trimiteau acestora titluri de proprietate false si link-uri catre reprezentante unde sustineau ca se afla vehicule cu preturi cuprinse intre 10.000 si 45.000 de dolari.

Odata incheiata intelegerea asupra unei tranzactii, victimele primeau chitante false din partea Payments, PayPal sau alte servicii de plata online, ce directionau de fapt banii catre persoane din SUA cunoscute sub denumirea de „sageti”.

Aceste „sageti” trimiteau dupa aceea mai departe fondurile catre cei trei inculpati, fie prin transfer bancar, fie in alte moduri.

Suspectii ar fi sustras peste 2 milioane de dolari de la diverse victime folosind aceste metode. Fiecare dintre cei trei barbati este acuzat de conspiratie in vederea savarsirii unei infractiuni grave impotriva statului american, frauda online si spalare de – iar fiecare cap de acuzare implica o pedeapsa cu inchisoarea de maxim 20 de ani.

„Extradarea suspectilor in SUA ar trebui sa faca clar faptul ca eforturile noastre de a proteja consumatorii online nu se opresc la granitele noastre”, a subliniat procurorul american Loretta E. Lynch intr-un comunicat de presa

Comments are closed.