Blog

Mercur isi arata fata colorata

Posted by admin in Blog with Comentariile sunt închise pentru Mercur isi arata fata colorata

Mercur isi arata fata colorata a publicat o de si un in care este expusa ca un viu colorat, cu un relief variat.

Video-ul a fost creat prin combinarea a mii de imagini obtinute se sonda spatiala MESSENGER (Mercury, Surface, , , and Ranging).

Inginerii NASA au modificat culoarea planetei, care in mod normal este maro, astfel incat sa poata arata mai bine relieful, craterele noi si pe cele vechi. Specialistii au utilizat opt filtre de culoare pentru a accentua variatiile reale de culoare.

„Acest mod de redare a planetei surprinde atat diferentele de compozitie, cat cele legate de durata in care materialele au fost expuse la suprafata lui Mercur”, a explicat agentia spatiala.

Razele formate in jurul craterelor tinere sunt prezentate in nuante de albastru deschis sau alb, in timp ce zonele colorate in albastru inchis reprezinta o unitate geologica a crustei lui Mercur, cunoscuta sub numele de material cu reflectie scazuta si considerata a fi bogata in minerale negre.

Zona circulara destul de intinsa observata in emisfera nordica este bazinul Caloris, al carui interior este alcatuit din sol vulcanic mai tanar., in timp ce punctele mici si portocalii de pe suprafata lui Mrecurs sunt materiale aduse la suprafata de exploziile vulcanice.

Comments are closed.