Blog

Intel a lansat lanseaza microarhitectura Silvermont

Posted by admin in Blog with Comentariile sunt închise pentru Intel a lansat lanseaza microarhitectura Silvermont

, cel mai mare producator de procesoare din lume, anunta microarhitectura Silvermont, un nou design pentru procesul de fabricatie pe 22nm, ce ofera o crestere semnificativa a performantei si a eficientei energetice

Tehnologia se adreseaza cerintelor de consum redus de energie pentru segmente variate, de la smartphone-uri la centre de date.

Silvermont va fi baza pentru o serie inovatoare de produse care vor fi lansate in acest an si vor fi bazate pe tranzistorii 3-D Tri-Gate pe 22nm, ceea ce va duce la cresterea performantei si la reducerea consumului de energie.

“Silvermont este un pas inainte si o etapa tehnologica cu totul noua pentru viitor, care se va adresa unei game variate de produse si segmente de piata”, a declarat Dadi Perlmutter, Vicepresedinte Executiv si Officer al Intel.

“Mostrele procesoarelor de tip SoC pe 22nm, inclusiv “Bay Trail” si “Avoton” primesc deja feedback pozitiv de la clientii nostri.

Pe viitor, vom accelera lansarile de viitoare generatii ale acestei microarhitecturi cu consum redus de energie la un ritm anual”, a mai spus el.

Microarhitectura Silvermont ofera cea mai buna eficienta performanta-per-watt din industrie2.

Designul sau ofera suport pentru un mai larg de operare si permite variatii reduse de performanta si eficienta energetica. In baza unor masuratori standard, Silvermont ofera o performanta de trei ori mai mare sau aceeasi performanta la un consum de energie de cinci ori mai mic fata de actuala generatie a gamei de procesoare Intel Atom.

Silvermont a fost creata si optimizata cu procesul de fabricatie pe 22nm cu ajutorul revolutionarilor 3-D Tri-gate. Cu ajutorul acestei tehnologii inovatoare, Intel poate aduce o crestere a performantei si imbunatatirea eficientei energetice.

pe spectrul de computing

Silvermont va servi ca fundatie pentru o gama de produse pe 22nm, asteptate pe piata spre sfarsitul acestui an. Imbunatatirile la capitolul performanta-per-watt aduse de noua microarhitectura vor oferi o diferenta semnificativa si un raspuns superior pentru dispozitivele create in jurul acestor produse.

Procesorul de tip SoC Intel „Bay Trail” va fi incorporat in tabletele ce urmeaza sa fie lansate in perioada sarbatorilor 2013 si va dubla performantele de calcul ale generatiei curente de tablete Intel.

Gratie flexibilitatii Silvermont, variante ale platformei „Bay Trail” vor fi utilizate si in alte segmente de piata, precum laptop-uri si desktop-uri din segmentul entry, cu forme inovatoare. „Merrifield” este programat sa fie livrat clientilor la finalul anului.

Va oferi performante crescute, o durata de viata a bateriei superioara fata de actuala generatie de produse2 si va aduce suport pentru servicii personale, conexiuni ultra rapide pentru streaming Web si protectie sporita a datelor si dispozitivelor.

Avoton” va oferi eficienta energetica si performanta-per-watt de top pentru microservere2, stocare si sarcini scalate in centrul de date. „Avoton” este cel de-al doilea procesor de tip SoC Intel® Atom™ din generatia a doua care ofera capabilitati full server necesare clientilor, incluzand 64-biti, corectie cod, tehnologii de virtualizare Intel si compatibilitate software.

„Rangeley” este dedicat infrastructurii de retea si comunicatii, in special routerelor entry si mid-range, switch-urilor si accesoriilor de securitate. Ambele produse sunt programate pentru a doua jumatate a acestui an.

In acelasi timp, Intel ofera imbunatatiri revolutionare pentru generatia urmatoare a arhitecturii Haswell pe 22nm pentru procesoarele Intel Core, ce vor creste performantele PC la un consum mai mic de energie in cazul dispozitivelor inovatoare 2 in 1 si a altor produse mobile disponibile spre finalul anului.

Intel planifica sa largeasca si gamele de procesoare Intel Xeon pe 22nm pentru centrele de date, oferind o mai buna performanta-per-watt si alte noi functii.

„Beneficiind de microarhitecturile Silvermont si Haswell, Intel se pozitioneaza foarte bine pentru a oferi produse si experiente remarcabile pe intregul spectru de computing”, a declarat Perlmutter.

Comments are closed.