Blog

Edward Snowden-alternative pentru servicii online

Posted by admin in Blog with Comentariile sunt închise pentru Edward Snowden-alternative pentru servicii online

-alternative pentru servicii online.

Daca ar fi sa ne luam dupa ce spune Edward Snowden, cei care sunt preocupati de securitatea propriilor ar trebui sa stea deoparte de anumite servicii online care acum sunt extrem de populare.

El a raspuns la cateva intrebari pe aceasta tema, venite din partea publicului, la New Yorker Festival, iar prima intrebare a fost despre reforma politicilor guvernamentale. Unii interlocutori au spus ca „nu au nimic de ascuns„, insa Snowden a replicat ca atunci cand spui asta „inversezi modelul de responsabilitate pentru felul in care functioneaza drepturile omului”.

„Cand spui ca nu ai nimic de ascuns spui de fapt ca nu iti pasa de acel drept. Spui ‘nu am acest drept, pentru ca am ajuns intr-un punct in care trebuie sa ma justific’. Felul in care functioneaza aceste drepturi este acela prin care guvernul trebuie sa-si justifice intruziunea in drepturile tale.”

El a adaugat faptul ca, la nivel individual, oamenii ar trebui sa foloseasca servicii online securizate si sa renunte la acelea care sunt „ostile intimitatii„. El a dat drept exemplu DropBox, deoarece nu suporta criptarea informatiilor, si a recomandat folosirea serviciului SpiderOak.

Snowden a mai facut aceste afirmatii despre si in luna iunie, iar popularul serviciu de hosting a avut urmatoarele precizari: „Toate fisierele trimise si primite de la sunt criptate pe drumul dintre utilizator si serverele noastre”.

Diferenta dintre Dropbox si SpiderOak este ca SpiderOak cripteaza datele in timp ce acestea sunt pe computer, si nu doar cand sunt „in tranzit” spre si pe serverele companiei.

Snowden a mai afirmat ca, desi si si-au imbunatatit conditiile de securitate a informatiilor, lumea ar trebui sa evite le serviciile, care raman „periculoase”. Sfatul sau final a fost: nu trimiteti mesaje text necriptate, folositi servicii precum RedPhone si Silent Circle.

Comments are closed.